Сервировка стола к обеду

Сервировка стола к обеду
Сервировка стола имеет большое значение для создания хорошего настроения. Красиво накрытый стол, изысканно оформленное блюдо возбуждают аппетит. Оригинальная сервировка, красивая скатерть, сверкающая посуда, цветы помогут создать позитивное настроение.

К обеду стол сервируют следующим образом. На расстоянии 2-3 см от края стола ставят тарелки — глубокие на мелкие. Справа от них кладут приборы в таком порядке, чтобы предмет, который будет использован в первую очередь (например, ложка для первого блюда), был крайним справа. Нож кладут около тарелки, тоже справа лезвием к тарелке, а ложку и вилку — вогнутой стороной кверху, причем вилку надо положить слева. Перед острием ложа ставят стакан для веды. Слева от тарелки вверху помещают стеклянную мисочку для компота или киселя.

Если на сладкое будет блюдо, которое надо резать ножом, то " чайной ложке добавляют еще десертные нож и вилку.
Все приборы для третьего блюда помещают за тарелкой: ложку ручкой вправо и вогнутым концом к столу, десертную вилку ручкой вправо, а нож лезвием к тарелке и ручкой влево. Солонки подают маленькие и ставят их около прибора. Слева от тарелки кладут свернутую салфетку. На столе должны находиться хлебница и ваза с цветами. Около прибора хозяйки кладется разливная ложка и ставится миска с супом.
-4+11
Переглядів: 11714
Необхідно завантажити аватар
Виразіть свою індивідуальність, завантаживши унікальний аватар (картинка користувача) або вибравши найбільш вподобаний з запропонованої галереї аватарів.
Правила
закрити

Правила публікації коментарів

Публікуючи коментарі, Ви несете відповідальність відповідно до законодавства України.

Забороняється:
  • публікувати коментарі, які пропагують діяльність, заборонену законодавством України;
  • залишати коментарі, що не відносяться безпосередньо до опублікованого матеріалу;
  • використовувати в коментарях ненормативну лексику (мат);
  • ображати в коментарях інших відвідувачів, людей та організації;
  • публікувати коментарі, що носять рекламний характер;
  • використовувати при написанні коментаря трансліт (запис українських або російських слів латинськими символами), речення, що складаються з еративів (наприклад, так званий «олбанский йазыгг»);
  • публікувати коментарі, які цілком складаються із заголовних букв;
  • публікувати односкладові коментарі (наприклад, «+1»).

Редактори залишають за собою право видаляти будь-які коментарі, що не відповідають зазначеним вимогам, а при регулярному або грубому нехтуванні Правилами - блокувати користувачеві доступ до Порталу. Редактори не коментують свої дії і не обговорюють їх з користувачами.

Ви не підписані на коментарі до цього матеріалу. Сповіщати
Випадковий продукт

Вхiд