Краситель из свеклы

Краситель из свеклы

Все знают, что свеклу можно использовать для окрашивания различных продуктов (например, кондитерских кремов).

А вот в одном научно-исследовательском институте консервной промышленности разработали очень простой и доступный способ получения и сохранения пищевого красителя из столовой свеклы. Берут 33% нарезанной свеклы и добавляют 35% воды. В начале варки добавляют сахар (32%) и варят до содержания сухих веществ в массе 70 — 72%. Добавляют лимонную кислоту (0,1%), чтобы не было засахаривания, и фильтруют через сито для отделения красителя от вареной свеклы. При таком соотношении названных компонентов полученный краситель имеет ярко-красный цвет, содержит биологически активные вещества, которые обладают как профилактическими, так и лечебными свойствами. Полученный краситель может использоваться в кондитерской промышленности для окраски безалкогольных и ликероводочных напитков, мороженого и мясных изделий.

-1+3
Переглядів: 7357
Необхідно завантажити аватар
Виразіть свою індивідуальність, завантаживши унікальний аватар (картинка користувача) або вибравши найбільш вподобаний з запропонованої галереї аватарів.
Правила
закрити

Правила публікації коментарів

Публікуючи коментарі, Ви несете відповідальність відповідно до законодавства України.

Забороняється:
  • публікувати коментарі, які пропагують діяльність, заборонену законодавством України;
  • залишати коментарі, що не відносяться безпосередньо до опублікованого матеріалу;
  • використовувати в коментарях ненормативну лексику (мат);
  • ображати в коментарях інших відвідувачів, людей та організації;
  • публікувати коментарі, що носять рекламний характер;
  • використовувати при написанні коментаря трансліт (запис українських або російських слів латинськими символами), речення, що складаються з еративів (наприклад, так званий «олбанский йазыгг»);
  • публікувати коментарі, які цілком складаються із заголовних букв;
  • публікувати односкладові коментарі (наприклад, «+1»).

Редактори залишають за собою право видаляти будь-які коментарі, що не відповідають зазначеним вимогам, а при регулярному або грубому нехтуванні Правилами - блокувати користувачеві доступ до Порталу. Редактори не коментують свої дії і не обговорюють їх з користувачами.

Ви не підписані на коментарі до цього матеріалу. Сповіщати
Випадковий продукт

Вхiд