Сухой способ засолки томатов

Сухой способ засолки томатов

Рецепты различались у разных хозяек деталями, но основа была одна — томаты солили в кадках, не заливая рассолом, и гнет подбирали такого веса, чтобы плоды дали сок, но при этом не лопнули.

Вот два известных мне варианта.

На дно кадки положите крупную соль и сухие семена укропа слоем 0,2 — 0,3 сантиметра. Рядами уложите зрелые, но плотные помидоры, предварительно проколотые заостренной спичкой в двух-трех местах, обязательно проколами вверх. В ямки у плодоножек насыпьте соль. Через два-три слоя томатов в промежутки между плодами вложите зубчики чеснока, разрезанные вдоль пополам, а в последующие слои — кусочки корня хрена.

Емкость можно наполнять не всю сразу, а в несколько приемов. На последний, верхний слой положите кружок и гнет и накройте кадку тканью, обмазанной горчицей (порошок, разведенный в воде), ткань должна свисать на 10 — 15 сантиметров.

Хранить помидоры надо на холоде. Просолятся они примерно через месяц.

На 10 килограммов томатов понадобится 200 граммов соли, 2 головки чеснока, 100 — 200 граммов очищенных корней хрена.

Другой вариант сухого засола. Бочку пропарьте с ароматными травами, на дно уложите листья хрена, на них рядами плоды томатов — обязательно плодоножками вверх, как можно плотнее друг к другу. Первым слоем выложите самые крупные, но слегка недозрелые плоды. В каждое углубление у плодоножки насыпьте щепоть соли, смешанной с сахарным песком (3:1). Посыпьте томаты рубленой пряной зеленью по вкусу и дольками чеснока. Можно солить и без зелени.

Так солили поздней осенью плоды последнего сбора.

Мясистые помидоры при сухом посоле по вкусу напоминают моченые яблоки.


-5+4
Переглядів: 4937
Необхідно завантажити аватар
Виразіть свою індивідуальність, завантаживши унікальний аватар (картинка користувача) або вибравши найбільш вподобаний з запропонованої галереї аватарів.
Правила
закрити

Правила публікації коментарів

Публікуючи коментарі, Ви несете відповідальність відповідно до законодавства України.

Забороняється:
  • публікувати коментарі, які пропагують діяльність, заборонену законодавством України;
  • залишати коментарі, що не відносяться безпосередньо до опублікованого матеріалу;
  • використовувати в коментарях ненормативну лексику (мат);
  • ображати в коментарях інших відвідувачів, людей та організації;
  • публікувати коментарі, що носять рекламний характер;
  • використовувати при написанні коментаря трансліт (запис українських або російських слів латинськими символами), речення, що складаються з еративів (наприклад, так званий «олбанский йазыгг»);
  • публікувати коментарі, які цілком складаються із заголовних букв;
  • публікувати односкладові коментарі (наприклад, «+1»).

Редактори залишають за собою право видаляти будь-які коментарі, що не відповідають зазначеним вимогам, а при регулярному або грубому нехтуванні Правилами - блокувати користувачеві доступ до Порталу. Редактори не коментують свої дії і не обговорюють їх з користувачами.

Ви не підписані на коментарі до цього матеріалу. Сповіщати
Випадковий продукт

Вхiд